Jumaat, 20 Mei 2011

JEALOUS..

hola!!! ok. tadi sedang la asyik menggodeh fesbuk orang*aku suka buat keje nih* tiba-2 nampak lah zul menghupdate statusnya (AKU JEALOUS!!!!!!!) kenapa?? ha'ala.. pasal awek dia getting "closer" ngn adik angkat dia. what the?? Jealous?? cemburu?? iri hati?? ini dah lumrah manusia nak buat macam mana?? kadang-2 kita tak boleh salahkan si cemburu dan si pembawa cemburu jugak. habis tu?? nak salahkan siapa?? haa tak payah la salah kan sesiapa. tak salah kalau nak rasa cemburu kan?? manusia. mesti ada sifat cemburu tu. kalau tak de memang tak normal lah. tapi agak-2 la. jangan sampai benci pulak dengan orang tu. yes! aku pun pernah rasa cemburu tahap gila gaban jugak. yela siapa tak jealous kalau orang yang korg sayang ada orang kacau. ceh! siapa yang kacau siapa tak tau la. hmm,kita tak boleh halang dengan siapa yang dia nak kawan?? siapa kita?? korg tau tak?? benda-2 ni semua buat dia makin rimas!!! bosan!!! tak semua orang suka bila dikongkong.


haaa bila dah jealous macam-2 boleh jadi. ada yang nak hantuk kepala laa?? ada yang sampai nak bunuh diri oii.. tu yang tak tahan. helo?? buat apa lah nak jealous sangat. tak mendatangkan untung pon. banyak bawak masalah ada lah! cubalah bawak duduk bertenang. think positive. Tuhan dah bagi akal kan?? apa guna akal?? jangan la fikir yang buruk-2 lagi la korg rasa jealous. sabar separuh daripada iman. cemburu mesti ada pada tempatnya. kalau dah tak boleh sangat kawal perasaan tu cuba korg pergi tidur. haa aku selalu buat macam ni. sebab tidur adalah salah satu cara yang boleh buat otak kita berhenti berfikir. nama pun tidur kan?? mesti la korg fokus untuk tidur je. dah la jangan fikir sangat. cemburu boleh mengundang padah. kalau tak nak bertambah parah fikir-2 kan lah apa yang patut buat. ok?? renung-2 kan.. 

Khamis, 19 Mei 2011

ABANG A.K.A AMENG!

Assalamualaikum..
ok. mood menghupdate blog melanda. hooraay! esok tak ada exam! yeah! add math?? ahhh lupakan. G+ untuk Mr Aidid! soalan puaka! ok. izinkan saya membahasakan diri sebagai "mira" hari ni na cerita pasal abang mira. mira rasa ada abang dengan tak de sama je! tapi mira salah. kadang-2 mira jealous tengok kawan-2 mira rapat dengan abang dorg. keluar sama-2,pergi makan sama-2,belajar sama-2 dan sewaktu dengannya. mira ngn abang mira tak de pon macam tu. bila pk-2 balik,macam-2 sebenarnya abang dah buat untuk mira. bagi duit sekolah,kadang-2 amek mira balik sekolah,bawak mira pergi klinik bila mira sakit. korg ada ke?? tak de an... kteorg jarang bertegur walaupun duduk sebumbung. tapi kteorg selalu share barang. haha! macam sikat,bilik,charger semua dia tak de ==' haishhh. mira baru sedar yang mira beruntung sebab ada abang. bila time handphone mira rosak "abang,tolong hantarkan kat kedai" bila time mira tak de duit "abang,nak duit" bila balik sekolah "abang,amek adik" haa see semua abang kan?? semenjak abah mira sakit abang la yang menggantikan tugas abah. selalu mira suruh abah je. hihi. tapi sekarang abah mira sakit. so abang lah tempat mira mintak macam-2. jarak mira ngn abang 16 tahun. sekarang dia dah 32. wow! dah tua ok. tapi still membujang lagi. tak tau apa yang dia tunggu?? hukhuk. mira tak de gambar abang nak letak kat sini. ala tak pe la. dia bukan nye handsome pun. hahaha! kalau abang mira tau mira cakap macam nih confirm 7 hari 7 malam dia tak balik rumah. tak guna punya adik! hmm, konklusinya.. bersyukurlah apa yang kita ada. tak semestinya dia tak layan kita bermakna dia tak amek peduli pasal kita. cuba fikir apa yang dia dah buat?? setiap orang caranya lain....

-THE END-

Isnin, 16 Mei 2011

when your GONE!




i've never felt this way beforeee...
everything that i do reminds me of you...

Jumaat, 13 Mei 2011

LUPAKAN SAJE!

urat-urat saraf otak kembali tenang hari ni. mungkin kejap je.. tak lama. hari ni cuti ye.. so bagi lah kepala hotak rehat.. adoyai!!! tak kan bangun-2 tidur terus na bukak buku?? biar fizikal penat jangan otak yang penat. haha.. seminggu exam ye.. macam-2 cara mereka-2 berusaha nak dapat jawapan.. ada yang menjeling,ada yang memusing,ada yang tendang kerusi,ada yang baling-2 kertas.. paling tak boleh tahan tukar kertas.. haaa ni la dia 4SN4. tak kira bangsa agama saling bersatu ye.. hahaha! serius soalan sangat mencabar minda mahupun kesabaran.. fuhh~ time BM.. hoiiii bebudak ni boleh en main tukar-2 kertas.. tak ada soalan lagi susah ea?? nak muntah jawab. BI wooo semua dah letak kepala dahhh..KOSONG! memang hancur. AGAMA ok terlebih rajin. kertas 2 tak baca soalan punya pasal buat lah semua! ni lah akibat tak baca soalan terlebih dahulu. ohh tolong jangan contohi sikap saya yang gelojoh.... SEJARAH haaa ni paling teruk.. sempat mcj orang mintak jawapan. hahaha! mana tak nye. tengok orang sebelah pon kosong. soalan susah gila boleh tak???!!! MATH cehh i sempat meniru tau.. hahahaha! terbaik lah shu fang!!! ok next week *?#%! YA ALLAH...permudahkan lah segalanya....

Rabu, 11 Mei 2011

OhhHHH TIDAKKK!

masa  : pagi
lokasi : 4SN4


"Tham, esok exam math  ea??"
"aiyoo sejarah la.."
"hah?? tipu saya ea??"
"betul lahh..wern ting, 历史的考验明天??"
"ooohh ok-3.. sejarah-2"


lahabau... ingat math esok. haaa sejarah!!! habis malam ni sistem simpanan maklumat huru-hara... ohh ye.. patut lah semalam mimpi Merong Mahawangsa. ceit!!!! tak ada kne mengene ok??? ohhh tidak.. dah terbayang dah muka cikgu katty.. ohhh module!!!! tak siap lagi.. ohh damn.. bab 4 kne belajar sendiri.. ohhh hem G.. esok ada kelas physics.. ohhhh tidak!!! esok bertugas.. ohhh esok ada check up.. ohhhh!!! mana satu ni???????????? ok urat-2 otak kembali tegang.. sila tidur.. bye..

Ahad, 8 Mei 2011

PENGAKUAN BERANI MATI..

Awak, tadi kita jalan sama-2. best kan? lagi best bila awak bagi hadiah tu. tu la hadiah yang paling saya tak boleh lupa. senyuman manis awak. saya tak tau bila lagi saya dapat tengok awak senyum macam tu. hukhuk. awak, saya tau tak lama lagi awak jauh dari saya. tak pe.. saya tak kesah. awak pergi untuk menambah ilmu kan? awak, 9 bulan saya kenal awak. awak lah orang yang buat saya senyum sorang-2. awak buat saya senang bila saya susah hati. kadang-2 awak buat saya menangis dengan gurauan melampau awak sampai akhirnya saya ketawa terkekek-kekek macam hape. ohh awak, jangan buat macam ni lagi ea. awak, awak banyak tolong saya. tak mungkin saya lupa. awak amek berat pasal saya. awak layan saya dengan baik. awak, terima kasih untuk semua.


awak, jaga diri baik-2 ea?? awak tau tak?? saya sayang awak.. awak.. = (


oooo pis pis pis kamu jangan nakal. hahaha! lagu ni untuk awak. awak., saya tak nak awak ucap perkataan bye-2 tu bila awak pergi. saya tak sanggup dengar. saya tak sanggup = | saya doakan awak berjaya kat sana!!! belajar betul-2 ye awak. awak sentiasa dalam hati saya = )


*mintak tisu!!!!!! =''( tolong jangan ketawa!!!!

Selasa, 3 Mei 2011

NO MORE FESBUKING AND BLOGGING

MID YEAR EXAM....

*facebook
adik, pergi baca buku. kali ni no more (G)reat!

*movie
no!!! baca buku..

*handphone
%?.<#! please.. i can't live without henceq maroon =(

   STUDY!!!!!!

Sabtu, 30 April 2011

MISS YOU..



You promised that you'd never leave me..
where are you know??
I miss you so bad... ='(

Jumaat, 29 April 2011

HADOIII...

macam-2 jadi minggu lepas-lepas,minggu lepas dan juga yang lepas-2 kira bulan ni la. bulan April ok! fuhh~ seriously sangat penat! homework entah ke mana? buku bertimbun atas meja mintak dibaca,tak jugak terbaca. sampai nak on9 pon tak sempat tau tak. hoiiii busy nye.. boleh dikatakan hari-2 balik lambat. sebab pe?? training tak menyudah. haha. tak pe!!! untuk NEPTUNE!! alhamdulilah penat lelah selama berminggu-2 berbaloi jugak!!!! see apa aku dapat??


tadaaaaaa~ haa even dapat no 3 pun. hmm, ok la daripada tak dapat pape kan??

 Acara Lempar Cakera Perempuan 18
1.Amirah Farahani (bumi)
2.Nur Amalina (NEPTUNE)
3.Syamira (NEPTUNE)

Acara Tarik Tali
1.rumah bumi kot
2.rumah zuhal
3.NEPTUNE!!!



ok time amek medal ni memang dah penat+pening macam nak pengsan boleh tak?? tapi happy punya pasal dah tak kesah dah.. hahaha.


rumah mana juara tahun ni?? NEPTUNE BEB!!! bangga seh. tak sia-2 cikgu imah stay sekolah sampai malam siapkan khemah semua. huhu. tahun depan?? tunggu~ ok tutup cerita pasal sukan. focus untuk midyear exam. lagi seminggu ok. SEMINGGU!!! adoiii fening-2.. cikgu saya tak ready lagi!!! boleh tak kita postpone bulan depan!!!

Rabu, 27 April 2011

Rabu, 20 April 2011

DIA...

video

setiap pertemuan pasti ada perpisahan. semoga kamu tenang di sana...

Jumaat, 15 April 2011

JUS DALAM TIN LESS SUGAR A.K.A JUSTIN BIEBER!!!


oo HEM GI OO HEM GI.. tadi bukak radio. dah lama tak dengar radio sebab lagu kat mp3 dah belambak buat pe na dengar radio lagi kan?? nak tau apa aku dengar?? na tau tak?? nak tau tak?? kalau tak nak tau Tolong Tutup Telinga ok.. tapi bukan korg dengar kan?? korg baca.. hmm kira Tolong Tutup Mata lah. ahaha! sudah jangan bebel! haa tadi aku dengar JUSTIN BIEBER nak buat concert kat KL 21 April nih.. what??? tak percaya?? tengok dah ada pun yang beli tiket


wahhh.. kak liza yok pegi =) belanja sekali. ahahaha sesedap rasa je ajak orang. grr.. tak dapat pergi pon tak pe lah. bukan ke membazir kan?? kalau pergi bukan nya dapat tengok dia dekat-2 pon. kan?? buat habis duit ngn penat badan je.. kan?? duduk rumah study lagi bagus kan?? dah la pk2 banyak sangat (G) reat kan?? bhahaha. dah tak dapat pegi tu dah la tak yah membebel!!! yela ada orang tuh dapat pergi. saya tak jeles pon =p never say never.. pegilah.. tak kesah.. sumpah tak jeles -,- duit awak yang habis kan?? hahaha. dah la dah la.. nak buat homework yang tertunggak. bye-2

Khamis, 14 April 2011

KAWAD LAGI???

yeahhh tadi pergi latihan sukan. sebenarnya dah penat tahap cipanzZ tapi menggedik nak datang jugak. ehh suka hati la. korg ada ke?? tak de kan.. duduk terperap je kat rumah. kan?? serius kaki dah sakit luntut macam nak tercabut. lari satu padang,lompat jauh,lontar peluru dan lempar cakera. gedik kan?? padahal masuk acara lempar cakera dengan lontar peluru je. sibuk pergi buat benda lain. ahaha! ok sangat jeles tengok Izzudin,Alif dengan Farhan(bukan yang librarian tu) melempar. jauh seh.. dorg buat macam mana!!! puas din dok aja dok jerit "mira boleh" tapi piring tuh tak nak pergi jauh jugak!!! kenapa seh?? aku buat salah ke?? tak cukup tenaga ke?? haihhh hentahla. dah malas nak cuba lagi pergi lompat jauh pulok.. grrr.. sangat geram dengan Zai. dia cakap aku tak de momentum. oiiii boleh jalan daa.. tau lah terer. -..- then pergilah gym. tengok budak pengangkap kawad. best!!! tengok nih
video

ohh sorry tak berapa terang. ala 2 megapixel je. syok wehh tengok dorg. tiba-2 rasa macam na masuk. hahaha lagi gedik!!! baru habis kawad KRS dah menggedik nak masuk pengangkap ea?? hoiiii tapi last-2 aku masuk jugak.. yeahhhh kawad lagi!!!! tak kesah lah penat ke pe.. aku nak jugak!!! aku nak experience.. aku tak nak jadi budak yang 24 jam dengan buku je.. biarlah aku sakit kaki tangan perut asalkan aku dapat rasa nikmatnya sekolah. bhahaha! sudah~ bila lagi kan nak rasa time macam ni?? tahun depan dah busy untuk SPM. manfaatkan lah masa yang ada sekarang. huhu. dah tak nak merepek lagi. daa~

Rabu, 13 April 2011

SUKANTARA (NEPTUNE)

semangat!!! juara!!! membara!!! ahhh sudahla.. sikit je yang datang. apa seh?? alasan penat.. oiii KAMI pon penat jugak tau. tapi KAMI sanggup datang untuk NEPTUNE. buat apa je?? lari 100 meter,lompat jauh ngn lontar peluru je. apa susah?? tak susah kan?? bukannye cikgu mintak korg lari satu padang.. bukannya cikgu mintak korg angkat guni.. cikgu cuma mintak korg sumbang markah je. tolonglah.. jangan sellfish. korg tak bosan ke tengok NEPTUNE asyik no 3 je.. korg tak malu ke?? korg tak ingin ke kita juara tahun ni?? aceceh.. poyo gila. hah aktiviti yang dilakukan tadi..

1. LOMPAT JAUH
- oiii confirm la aku lepas. dalam banyak-2 acara ni je lah yang aku boleh.. hahaha!

2. LONTAR PELURU
- ni pon mestilah lepaskan?? buat malu je budak badan kurus keding pon bolehh buat tak kan aku 
tak boleh??

3. LARI
- eheh.. sorry cikgu tak lepas.. biasa la.. aku mempunyai masalah yang tak dapat dielak kalau lari. gagaga!

ingat dah habis segala acara nih boleh balik kan?? tetttt jap lagi cikgu suruh stay sebab nak buat latihan. aha.. aku terpilih untuk mewakili rumah sukan untuk lempar cakera. bhahaha!!! kelaka gila. syamira lempar cakera?? cikgu ni tak salah orang ke?? hoho. nasib ada fieqa. adalah jugak kawan. last-2 bukan wat lempar cakera. sibuk buat lontar peluru. fieqa la nih!!! haishhh.. terer seh dia lontar. jauh tuh~ biasalah fieqh sam.. siapa tak kenal?? hahaha.. hoiii sebenarnya nak cari oral.. tapi tangan menggatal nak menghupdate. sudah-2 sampai sini je. karang tak siap pulak keje.. bye~

Ahad, 10 April 2011

FAILED!!!!

sains pertanian dengan add math sah-2 lah memang failed kan??! bukan tak baca buku bukan tak buat latihan bukan tak nak buat bersungguh-sungguh!!! tapi memang aku tak buat!!! bukan tak nak buat.. tapi aku tak hadir!!! kenapa?? kepala aku sakit!!! kalau aku datang pon belum tentu aku dapat jawab kan?? hadoiii belum sejarah lagi kan?? physics?? chemist?? eiii pegila mati.. pk2 nih memang teruk gila babeng!! tengah fikir apa nak jawab dengan tuan-2 sekalian alam dengan result layak masuk longkang!!!

kawad
sah-2 la kalau aku bagi alasan macam ni tahun depan tak dapat masuk lagi.. eiii tak boleh tak boleh..

tak cukup masa
tipu la aku tak de masa.. ada sebenarnya.. cuma masa tu aku isikan dengan membuta.. penat weh~

tak faham cikgu ajar
ni memamg melampau.. cikgu ea yang salah?? kau buat pe kat kelas sampai cikgu aja semua kau tak faham?? nampak benar menipunya..

perhhh masak la aku kali ni.. confirm tuan-2 dan puan-2 bebel 3 hari 3 malam.. tak pe.. midyear nih aku buat betul-2.. serius!!!*tahap dewa langit bak pepatah kata ain!!! go syam go!!!

NANTI..TAK PAYAH!!! -,-

tadi pagi ikut mak pergi belanja. act malas. tapi tak kan na biarkan mak pergi sorang-2 kan?? kesian!!!
aku: mak,na baju boleh??
mak: nanti la dik..
aku: ala RM 39.99 je..
mak: bulan depan lah..
aku: yela-2

*****

aku: mak,nak selipar.. adik punya selipar dah tak lawa..
mak: boleh pakai lagi kan?? telefon wati tanya dah beli belum kasut Arif??
aku: (muka menyirap) tak ada kredit..
mak: tak kan la sikit pon tak de.. nanti topup lah..
aku: yela-2

*****

aku: mak nak botol ni...
mak: tak yah la dik..tak mustahak.. bulan depan lah..
aku: alaaa RM18.99 je..
mak: nanti lah!!! minggu lepas dah beli baju kawad beratus-2 mintak macam-2 pulak.
aku: yela-2..

*****
aku: mak,, nak komik..
mak: tak payah la dik. kat rumah dah belambak buku.
aku: yela-2 tak payah tak payah..
mak: nah duit topup..
aku: na pujuk le tuh(dalam hati ok)

hahaha. pe lagi mogok la!!!! tiba-2 dalam kereta tadi dengar mak cakap ngn akmal..

mak: mal, nanti mak belikan baju ea??
akmal: ye ke mak?? amal na baju bola tau..
mak: yelah..

menyirap habis!!! apa seh budak-2 ni.. sabo je lah.. balik rumah arif mintak but bola segala.. bapak ur budak ni. ingat mak aku pe??? mintak mahal-2.. woiii beli sendiri lah..!!!

Khamis, 7 April 2011

TAYERD (TIRED)

pagi-2 pukul 5.30 ku gagahkan diri untuk bangun sebab ada orang tu cakap pukul 6 dah mesti ada kat sekolah. yang aku ni lurus boleh ikut je. penat-2 aku bangun cepat kelam-kabut macam hape sampai sekolah tengok aku sorang je ea baru datang. ceit!!! bedebah betul. duduk lah aku termenung seorang diri tunggu mereka-2 ni. setelah 16 minit berlalu datanglah Lina. huh~ nasib ada kawan. kalau tak duduk lah sorg-2. dah le tuh pakai but tak betul. malu weh. budak cina tengok aku lain macam je. then, nasib ada meme =) and Raja =) tolong pakai kan but. terima kasih lah sesangat kat meme sebab semalam pun tolong aku siapkan baju pe jadah semua. bhaha! adik yang baik. bagus!!! sampai sekolah Impian Emas(temapat kita orang kawad) terus buat barisan depan Bella. huishh banyak seh makhluuk Tuhan. tengok dorg berlatih. tak macam memekak pulak kat dewan. agak cantik jugak lah dia orang hentak kaki. tunggu punya tungu punya tunggu tibalah masanya kami pasukan KADET REMAJA SEKOAH SKUDAI masuk ke arena persembahan. gila nervous siaa..  kawad statik ok. dinamik pun boleh dikategorikan ok la jugak. tiba formasi. huru hara hidup aku. dengan nak mengiranya lagi dengan nak mengingatkan si Anon tu lagi. aduh. last-2 aku lupa step. serius malu. lepas kawad jumpa Laili ngn Fath. haiyoooo rindu gila meh!!! dan tak lupa. jumpa ngn adik angkat is. ohh sorry tak cam muka. heheh. that's why tak tegur. tengok pic macam rendah tapi sebenarnya tinggi. hahaha gila kau syam!! walaoweh!!! penat gila.. esok nak amek exam lagi hadoiii.. penat tau tak penat?? esok.. sains pertanian dengan add math!!! cikgu Aidid. boleh tak saya tak amek exam?? penatttt!!!

Sabtu, 2 April 2011

SILA BERAMBUS DARIPADA HIDUP SAYA!!!!!!

ohh tahniah!!!! anda berjaya membuat saya membenci seorang manusia. terima kasih sangat. awak adalah orang pertama yang sangat berjaya dan memecahkan rekod saya. yeahh.. selama ni saya tak pernah membenci seorang yang bernama kawan. tapi awak!!!!! awak dah berjaya membuat saya benci awak seumur hidup saya. saya sangat benci awak!!! serius!!!! saya tak tipu.. saya terlalu benci dan benci!!! sila pergi daripada hidup saya. saya tak nak tengok muka awak lagi!!!!! saya tak kenal awak!!!! jangan muncul dalam hidup saya lagi.. pergi!!!!!!!!

Khamis, 31 Mac 2011

SAWAN!

1 2 3 1 2 3  4 5 6 7 8..
usah tanya kenapa dengan aku. ahahaha. ok. sekarang dah start buat formasi. susa woo nak hafal. dah la dapat partner ntah hape jadah. si anon ngn si ani?? what the ... sabo je lah. balik rumah macam orang gila. mengira tak habis-2. kelam kabut macam hape. dah lah next week exam. dah sah-2 la memang failed kan?? dengan kawad plus tusyen plus exam plus revison. fuhh~ baru lah aku tau masa itu emas. sangat berharga. tak pe baru pk2. hello syam?? pk2 ok?? nak jawab apa ngn abang akak mak abah kalau failed nanti?? hadoiii.. tak pe tak pe. usaha tangga kejayaan. kalau tak de usaha macam mana nak naampak tangga kan?? hoho sudah syam jangan na merepek meraban!!! ok lah. buku dah memanggil-manggil mintak dibuka. daa~

Ahad, 27 Mac 2011

BLUR..

pagi tadi keluar ngn hafis

dia: na pergi mana??
aku: tak tau
dia: jusco??
aku: suka hati

diam....

dia: mana yang cantik?? ni ke?? ni??
aku: hm, yang tu
dia: hitam hitam hitam
aku: senyum...(siapa suruh aku pilih!!!)
dia: nak beli tracksuit jap
aku: pergi lah orang tunggu kat MPH

15 minit kemudian

dia: nak pergi mana?
aku: ntah.
dia: tengok wayang??
aku: yok.(orang pelawa..ye kan je la..) haha..

ohh kita orang tengok cerita sucker punch. best la jugak.

dia: nak makan kat mana??
aku: suka hati*betapa blur nya aku hari ni
dia: ehh semua kedai tutup..na makan kat mana??
aku: ntah..
dia: pergi giant..na claypot ke na hot plate??
aku: pape je..

haishh kasihan kau.. sorry la.. tak tau kenapa hari ni aku blur ya amat..btw, thnx belanja aku semua =) sorry.. lupa bawak duit.. hihi

*****
pergi pasar malam ngn mak

mak: nak apa?
aku: tak tau.
mak: sayur ni nak??
aku: suka hati.
mak: nak kuih??
aku: tak nak.
mak: nak mee??
aku: tak nak (ohh.. mesti mak aku pelik. selalu pasal makan memang aku no 1)
mak: habis nak apa??
aku: tak nak pape..
mak: nak jagung??
aku: tak nak lah..

oohhh ye last-2 mak aku belikan nasi dagang. hm, tak de selera. terpaksa makan. tak nak kecewa kan mak yang menghabiskan duit belikan aku makan. huhu. ohh ye.. tak tau kenapa hari ni blur sangat. penat kot. huh. hihi. ok la. sampai sini je. bye-2

Rabu, 23 Mac 2011

KECEMBURUAAN.

assalamualaikum..
hari ini result SPM keluar. perhhh!!! jeles gila kan tengok dia orang datang. bukan pe. jeles tengok dia orang dah habis sekolah!!! tak perlu datang sekolah dengan muka tak cukup tidur,baratur nyanyi lagu Negaraku plus cikgu bebel kat depan henta apa-2. haishh.. tak pe syam lagi 2 tahun je. sabar-2. ohh TAHNIAH!!! kepada sesiapa yang dapat result baik punya!!! ok. lepastu cemburu tengok izzat,thamen and akmal. dia orang tak masuk kelas. buat kereta solar. huh~ cis!!! kaki sakit gila sampai ke pinggang*akibat jatuh terhentak semasa melompat jauh. sakit gila bai.. nak sembahyang pun susah. nak menangis nak menangis. sakit!! nak turun tangga macam na menangis jugak. tak tau kenapa sakit sangat. peha i dah membiru. huishhh nasib Hidayah tolong pegang. terima kasih daya =) walao!!! latihan kawad pon terpaksa lah aku ponteng. huhu. esok ada explorace kat UTM. duh macam mana ni. baik lah kaki oii cepat.. esok aku nak berlari. tolonglah ='( aku merayu..

Isnin, 21 Mac 2011

SAYA BUKAN MINAH JIWANG

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it’s stormin’
Or you can be the sun when it shines in the mornin’

Don’t know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we’ll both see
That we’re all we need
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth and I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don’t care as long as we’re together

Don’t know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we’ll both see
That we’re all we need
Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two

You know that I’ll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can’t live without ya
No..
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you’re the apple to my pie
You’re the straw to my berry
You’re the smoke to my high
And you’re the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I’m the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we’re the perfect two
We’re the perfect two
We’re the perfect two
Baby me and you
We’re the perfect two

hahaha! tak tau kenapa lagu nih sweet lah sesangat. hukhuk. ohh na nyanyikan. tapi guitar tak de lah. suara pon serak-2 basah. lain kali ea sayang. bhaha! ok. nak dengar? haa dengar lah. dah letak kat blog pon. tak payah susah-2 nak cari kat youtube. huhu. selamat mendengar =)

Ahad, 20 Mac 2011

Hikayat MURUNG Mahawangsa


ohh ye!!! cerita ni memang best gila wa cakap sama lu!!! rugi tak tengok. totally awesome!!! ok. nak tau kenapa tiba-tiba cerita ni bertukar tajuk?? ahaha. haa na cerita lah ni. siapa tak nak tau sila shut down computer mahupun laptop anda. kahkah.
JOHOR BAHRU-pada 20 Mac 2011 syamira serta kakaknya keluar bersiar-2.ok esok dah nak naik sekolah baru na bersiar-2. ohh sudah kebiasaan. plan nak pergi tengok wayang kat leisure mall. tapi ntah kenapa abang iparnya salah arah tuju pulak terus pergi KSL city*tak sure. perhh!! ramai gila manusia. paling tidak puas hati ada makhluk nih dah lerr tolak aku. tak cakap sorry pulak. haishhh!! malu gila. kalau jatuh. haiii. macam na menangis boleh tak?? ok-2 ada paling malang sekali. cerita hikayat kat tempat tuh tak de!! aiii menyirap gila!! dah terpaksa pergi leisure mall. then,pasal topup pulak. sebesar-2 kedai fon tak de topup?? apa seh.. haishh mood terus tak de. huh. dah.. na hupdate blog pon terus tak de mood bila ingat balik pasal tadi. grr.. hukhuk. sudahla-2 homework pon tak siap lagi. +math!!! here i come!!! ok bye-2

Khamis, 17 Mac 2011

LARI-2 ANAK.

bhahaha!!! ouh.. assalamualaikum. aceceh. hari ini plan pagi-2 na pergi joging ngn Um. aisehhh hujan pulak!!! terus cancel. apa seh?? ohh tak pe. aku pun bangun lambat. hihi. macam biasa bangun pagi tolong mak ketang ketung kat dapur. hoho. tolong tengok je sebenarnya. tiba-2 shida msg nak datang ea?? walao!!! dah la belum mandi segala. haha tak pe la.. pon boleh.. hehe. dengan muka tak mandi setahun buat la homework sampai ke petang. ohh shida,tak de bau lain macam ke?? haha. tetttt jap lagi Um mcg ajak pergi joging pulak.. ohh pe lagi terus mandi lah. kesian shida pun aku angkut sekali bawak pegi merentas desa. bhahaha! tengah joging-2 ajak la si Um ni pergi rumah daya. dah lama kot tak jumpa dia. "um,,yok g rumah daya.lepastu kte buat muka seposen mintak air kat dia" haha. baik tak aku?? hahaha! sekali jumpa tengok dia dah tinggi kan?? huishhhh apa ni?? betul ke daya dah tingg?? haha tak puas hati ni.. tak pe... haha setelah seleesai glup glup kat rumah daya tadi. sambung balik joging. haha. oiii mana temapat yang kita orang lalu semua ada jual makanan ea?? sabo je lah. hahaha. tak pe tak pe. aku na kurus!!! syam jangan pandang semua tu. terus joging syam teruskan. bhahaha! ok la dah maghrib LOL. daa~

Rabu, 16 Mac 2011

BIARKAN SAJE..



ouh post kali ini tak de kene mengene antara hidup dan mati pengsan mahupun pening ataupun gila. ouh lagu ni pun tak de kaitan antara aku kau dan dia!!! hmm. kadang-2 masa lalu adalah teman yang sering mendesak-desak untuk dikenang. untuk manusia yang mengharapkan bahagia datang daripada masa lalu,pasti kecewa apabila terjumpa dosa-2 sebalik pintu. manusia yang mengharapkan bahagia?? kecewa?? ohh sudah.. anda tak perlu faham apa yang saya rasa. lebih baik jangan faham.

*biarkan saje si syamira melayan perasaan ?*%@
*biarkan saje dia seorang
*biarkan dia...

BIARKAN!!!JANGAN LAYAN DIA..

Selasa, 15 Mac 2011

ADIK SAYA-PART 2


oh ye!!! ini dia adik saya yang kecik molek kurus keding bak l*d* . ohh jangan marah ye. tuan empunya badan ni diberi nama Siti Shahidah Binti Khairuddin. ohh ye parents dia ingat na letak nama syamira. tapi i keluar dulu. haha siapa cepat dia dapat ok*menipu lebih* dilahirkan atas katil hospital kerajaan. dia jugak merupakan kawan perempuan atau dalam erti kata lain teman wanita/girl fren/awek adik aku yang no 1 tuh. haha. even korg nampak dia kecik molek tapi kalau jerit oiiii boleh dikatakan eardrum korg boleh rosak ye*syam!!please stop* seorang yang bijak pandai bermain dengan nombor. bukan nombor ekor ye*cikgu Jam sorry =|* math dia sangat superb. seorang yang periang. ahaha sentiasa ceria. she always make me laugh. ouh thanx shida sayang. haa perangai dia lebih kurang macam kanak-kanak ribena gitu. ahaha! kalau na berkenalan ngn dia,dia selalu kat library ok. ehh budak rajin mestilah duduk library kan? tapi kalau meme nampak aku tak tau. korg akan dibelasah+ditikam+dibunuh*menipu lagi* hahaha. kalau korg nampak shida ni macam pendiam orangnya memang salahlah!!! kalau membebel kalah mak aku. hihi. pape pun dia seorang yang sangat lembut. kalau marah orang pun alahaiiii tak takut pun =p. hihi. okla dia tak bagi cerita pasal dia banyak-2 nanti dia nak saman. bhahaha. ok. till then daa~

p/s: shida kita dah puji awak.nanti kita nak pinjam buku chemist eh..hahaha

Ahad, 13 Mac 2011

BA WOW SIN NUN

hari ini hari ahad. hari ini aku bangun cepat. hari ini ada jom heboh. hari ini aku pergi Danga Bay. hari ini aku penat. huh. serius kat jom heboh tahun ni bosan. tak de pape yang menarik. nasib pergi ada orang bawak. kalau tak membazir tenaga dan waktu je. ahaha. ok En.Hafis terima kasih. ye. dan jugak Kak Miera yang merangkumi akak kepada En.Hafis kita ye. terima kasih bawak saya melawat ke Danga Bay. ahaa. dah la kat sana ramai gila manusia sampai jalan pun lembap tahap siput babi yang dah uzur. agaknye siput babi tu lagi jalan cepat kot. entah la. haha. aku beli pe je?? cuma potato crisps je. sangat terkejut tengok akak hafis beli jajan banyak gila!!!! wooo kalau aku setahun pun belum tentu habis makan lagi. haha. ok. dah habis menghabiskan wang saku terus balik. bukan ada pape pun kat sana. banyak gerai tak de. balik je mak ajak pegi Pontian ea?? apa seh. dah la penat tadi belum habis. tak pe lah. demi mak!! haha. ikut aku tidur dalam kereta. apa susah. haha. ohh. ok azan isya' sudah berkumandang. nak mandi. bau busuk sudah. ahaha. serabai. gud bye.

Sabtu, 12 Mac 2011

SELAMAT PENGANTIN BARU =)


yeah itu dia raja sehari tapi bukan 2 hari. 12 MAC 2011 fuhhh~ buat pertama kali tapi bukan terakhir aku jadi pengapit woiii.. malu sesangat. camera kiri kanan atas bawah ada weh. mana satu aku na hadap pun tak tau la. haha. tumpang sekaki. na jugak enter frame jadi penyebok sekejap. apa guna jadi pengapit tapi gambar aku tak de kan?? ahaha! ini tidak adil. ok. hari ni bangun 10 pagi *tak malu punya wanita bangun lambat. bangun terus duduk hadap tv sampai la qila call suruh datang cepat-2. aisehhh. kata pukul 2. tapi pukul 11 lebih dah suruh datang?? dah cabut lari masuk toilet pegi bersiram. huishhh. nasib mok boleh hantar pegi dewan. da la aku ni pemalas tahap gaban na menapak pegi dewan ditambah pulak dengan cuaca yang panas. huh. dah sampai terus makan ea?? lagi tak senonoh. lepastu duduk lah berangan nak tunggu akak qila sampai. nta berapa lama pun tak tau. jeng-3 bila akak qila dah sampai jantung aku macam na tercabut dari berfungsi secara normal. tak tau kenapa?? ye aku tau bukan aku yang na kawen. mungkin aku sangat lah malu na naik atas stage hadap orang ramai. adoiii. sabar syam!!! jangan pengsan. ahaha. dah la panas. mak andam ni tak bagi kipas. apa lah. keje aku kat atas tuh cuma lap tangan k.epa je. walao!! ok. stop citer pasal kat atas stage yang tak de kipas tuh yang panas gila tuh!!! haha.wah sangat suka tengok mereka shoot kat atas stage tu =D. dah penat. rehat sangat diperlukan di sini. ok. pape pun SELAMAT PENGANTIN BARU k.epa dan k.eda. semoga happy-2 selalu. jaga laki tuh. huhu. daa~

Jumaat, 11 Mac 2011

ESOK!!!

kepala dah serabut gila!!! orang lain yang nak kawen aku yang kelam kabut macam apa?? lahabauu!! huishhh bukan apa. aku tak tau nak pakai baju apa oiii... eheh. esok aku ditugaskan jadi pengapit kakak Aqilah wokeh. tak kan aku nak pakai t-shirt berseluarkan jeans?? tak sesuai langsung. helo. image melambangkann keperibadian kita ok.ada ke patut Qila suruh aku pakai baju akak dia?? oiii dah ler akak dia kecik molek. badan aku pulak besar tong drum. mana muat oiiii.. tanpa memikir dengan lebih panjang dan seterusnya membolehkan kepala fening mulalah operasi menggali/memunggah/mencari baju dalam almari. walao. ingat nak pakai baju warna biru. tapi si Qila ni suruh pakai hijau pulak. dah sudah terpaksa punggah segala. dah jumpa. tetttt tudung pulok tak ado. aiii sakit betul hati... last-2 mak bagi pinjam. grr.. nasib baik ada pengurus butik yang tak bergaji baik hati tau. haha. thnx mak. huhu. harap-2 esok semuanya berjalan dengan lancar. amin~

Khamis, 10 Mac 2011

HAPPY BIRTHDAY ARIF


ohhh HAPPY BIRTHDAY TO YOU~ HAPPY BIRTHDAY TO YOU HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAY HAPPY BIRTHDAY TO YOU~~~ ahahaha! ok hari ni bufday anak kakak aku yang merangkumi anak sedara aku. sangat degil woiiiii.. degil-2 pon aku sayang berguna tau!!! bhahaha. ok na cerita sikit pasal dia.


dia bernama Arif Adham Bin Khiruladzhar. ok budak-2 zaman sekarang nama mereka panjang-2 ye. kuat makan seperti ucu nya. haha. semestinya. kuat tidur. ok kalau na suruh dia bangun teramat lah susah dan menyakitkan hati. seorang yang bijak laksana. ok dari awal tahun sampai akhir tahun no 1 memanjang. sangat jeles. tapi dia telah jatuh 1 anak tangga pada tahun lepas. ahaha padan muka =p main lagi banyak-2 .seorang murid yang bersahsiah di SK Skudai. lagi?? ahh malas na cerita pasal dia banyak-2. nanti kembang kuncup hidung dia aku puji tinggi melangit. ok tak lupa dia sangat perasan. ahaha. ohh pape pun HAPPY BIRTHDAY!!! sorry tak de hadiah no money!! bankrupt. lain tahun =p

Ahad, 6 Mac 2011

TODAY WITHOUT GLASSES

assalamualaikum hai...
hari ni bangun pagi abaikan cermin mata yang asyik melekat je kat muka. bosan!!! rimas!!! aisehhh mak tak de. ok bukak je pintu bilik tengok kat atas meja dah siap sarapan. secawan air mineral dan satu turpaware air teh. hoho. senang nye hidup. hari ni duduk kat rumah dengan ayah. 2 orang je. act abang ada. tapi aku rasa dia memang tak wujud kat rumah sebab dia asyik tidur je. tengah hari siap-2 na pergi rumah Lina sebab akak dia kawen. hukhuk. pergi ngn Jeha. sangat best. tiba-2 hari ni tak de mood na pakai cermin mata. tak tau kenapa? bosan mungkin. ye. memang rimas. sampai je rumah Lina terus hujan turun dengan lebatnya. nasib dah sampai. huh~ eheh.. tak buat pape pon kat rumah Lina. just makan-2 macam kebiasaan orang pergi rumah orang kahwin mesti lah makan kan?? then masuk kejap tengok akak dia. comel sesangat!! ye la kalau dah make up mana tak cantik nya. time balik aku ngn si Jeha ni dok berposing maut kat belakang. ketawa terkekek-2 macam orang gila. hahaha! haa tengok ni hasil apa yang kita orang buat kat belakang..
ok tanpa cermin mata

sekali lagi


hahaha! sudah-2. ok. sampai sini je. daa~

Sabtu, 5 Mac 2011

AKU NAK JADI MACAM ALONG!!!

assalamualaikum sekalian makluk..
ohh jangan terkejut. aku bukan nak jadi along yang dok setia menolong orang dan akhirnya jadi malaikat maut. tapi aku na jadi macam along Faizul =) seorang photographer yang agak berdedikasi. cewah!!! ye ke?? no comment. ok. korg tengok gambar dia suka hati korg nak tafsirkan dia macam mana. sebab bukan korg kenal pun kan?? hihi ni dia..

lihat camera dia. sangat comel =DD sangat suka!!! na beli?? tak mampu. mahal teramat sangat. harga paling murah pun RM2000. ok paling murah. na tau paling mahal?? yang aku tau la. along beli sampai RM10,000 weh. kalau orang dah minat sanggup korbankan nyawa sekalipun. ye ke long?? haha. lagi satu tak reti guna. tunggu la kalau dah kerja duit belambak-2 kemungkinan aku akan beli walaupun tak reti guna. grr.. bila tu?? tak tau. aku ingat buat keje nih senang. rupanya susah. mesti la orang yang buat keje macam ni kreatif inovatif dan sensitif. ye atau tidak?? ntah aku main hantam sahaja. bhaha! kalau dah ada camera bahan yang wajib ada mestilah lappy kan?? satu keje lagi na beli. huh. korg ingat keje dia ni main snap-2 je ke?? ouhh tidak. lepas menyenap*sila jangan masukkan perkataan tersebut di dalam karangan anda* dia akan dok hadap lappy berjam-2 untuk edit gambar tersebut. haa susah kan?? lagi kalau orang tak de seni. fuhh lagi susah woiiii. so mari kita renungkan betapa susahnya seorang photographer. haa kalau dah tau susah jangan la mintak potongan harga yang melampau. bankrupt la photograher tuh!!! tak makan 3 hari 3 malam kau. haha. sudah lah. till then. daa~

Jumaat, 4 Mac 2011

PANAS BARAN!!!


Sial kau!!! babi kau!!! bodoh kau!!! pegi mampos lah!!! astaghfirullah. haishhh bila dah marah segala nama binatang keluar. ohh bukan aku ye. aku bukan seorang yang panas baran. tapi ada segelintir manusia-2 disekeliling aku ni berperangai sedemikian. hishhh tolong lah. kalau dah tau panas baran tak perlu la maki-2 orang. sudah nya korg jugak yang malu. korg tak kesian ke kat orang yang korg maki tu?? apa korg ingat orang yang korg maki tu tak ada perasaan??  setiap orang tak lari daripada kesilapan ok. kalau dah memang salah mereka. perlu ke maki hamun segala?? tak boleh cakap baik-2?? jangan main tibai je. fikir sebelum cakap. apa guna Tuhan bagi akal kalau tak nak guna?? jangan terlalu ikut perasaan marah tu. kalau dah marah sangat jangan la jadikan orang mangsa lepas geram korg. bukan ke ada cara lebih baik macam tulis diari ke?? tulis surat lepas geram yang tak perlu dikirimkan kepada sesiapa ke?? tenangkan diri dan cakap kat diri sendiri "relax,relax,relax." menjauhkan diri seketika?? jerit kuat-2?? hoho harap berkesan la guna cara aku ni. hishh tolong lah berubah. tak semua orang boleh tahan dengan perangai kita ok. melainkan orang tuh tahap kesabaran dia tinggi melangit. tu tarak kesah la.. fikir-2 kan dan selamat beramah =)

Khamis, 3 Mac 2011

ADIK SAYA - PART1

salam sekalian makhluk atas tanah bawah langit *merepek suda. hehehe ouh jangan pelik dengan tajuk di atas ye. memamg benar saya tak de adik. tapi aku still ada adik yang berlainan ayah mahupun ibu dan tidak berdarah dan berdaging yang sama. haha. hafis pernah cakap "Mira, nanti bila dah naik form 4 anggap semua kawan-2 dalam kelas tu adik-beradik kita. jangan sombong." *grr.. sombong sangat ke aku ni?? siapa dia adik yang bakal aku cerita kan?? haa ni dia..

nama dia Mohamed Amiruddin Bin Kamaru Jafrey atau nama manja singkatan Meme. kenapa adik?? sebab dia teramat lah muda daripada aku. heheh. start kenal dia masa darjah 3. lelaki first yang agak rapat dengan aku.mula-2 kawan ngn dia agak menyakitkan hati dan perasaan jugak. buat lawak bodoh henta pape kejadah *masa kecik-2 dulu. huhu. tapi sekarang dia tempat aku share problem. serious sebelum ni aku takut gila na share problen ngn budak lelaki. dia orang tak pandai jaga mulut!!! hoho tapi tak bermakna aku percaya kau 200% ok meme. TIDAK SAMA SEKALI!!! dulu memang sakit hati dengar lawak bodoh kau dan sekarang kau buat aku gelak tegolek-2 bila aku dilanda bebakul-2 masalah. haha. thanx meme. kau adik yang baik. kau keluar duit belanja aku makan bila aku lapar even terpaksa atau ada muslihat tertentu ;) haha rahsia-2. kadang-2 kau teman aku hantar buku teman aku balik segala. ajar aku yang bongok tahap cipan pasal add math ngn chemist. sanggup sengar "cerita hot" aku. opss lebih-2 pulak. sorry cik shida =) tolong jangan jeles. haha. btw,, thnx meme jadi membe yang baik hati. huhu. ok adik yang lain bakal aku cerita kan dilain hari ok ok. sampai sini saje =)

Khamis, 24 Februari 2011

DUP DAP DUP DAP!!!

salam kepada sekalian makhluk. ahaha. jeng-3 kejam celik kejam celik tinggal berapa hari je result SPM na keluar. tapi aku tak tau bila?? HOho. ada yang dah cuak, ada yang dah betaubat (kononnye), ada yang dah bedebar. haa semua lah keluar. itu semestinya. siapa yang tak takut kan?? kalau aku di tempat mereka-2 ni pun aku macam tuh jugak. hihi. mereka-2 ni mesti nak yang terbaik kan?? macam MR.B nih  


haa A+ lagi tau. siapa tak nak dapat result yang gempak-2 kan. tipu la kalau ada orang target fail SPM. memang tak waras orang tuh. memang gila tu.. eii lebih pulak kau syam!!! haha. tapi kalau result kurang ok tak pe la. bukan ke tu usaha kita selama 2 tahun?? dah tak guna nak menyesal. mak suruh datang sekolah belajar korg pergi main-2 *lebih kurang spesis macam aku. hishh. hukhuk aku faham perasaan mereka-2 yang dapat result kurang ok. sebab aku pun pernah mengalami kejadian sebegini. haha! tapi na buat macam mana an?? benda dah jadi tak boleh patah balik. just look forward. let bygones be bygones =) apa pun aku na wish kat mereka-2 good luck for your result SPM.



si busuk =p

k.shap =)
k.azreen
k.daya

k.athira
dan sesiapa yang amek SPM tahun lepas. opss sorry curi gambar. haha ni je yang sempat na upload. yang lain sorry ye. hihi. saya akan mendoakan kejayaan anda juga =) ok sampai sini je. daa~





Selasa, 22 Februari 2011

朋友


see?? bahagia kan spngebob ngn patrick?? patrick ada best friend forever and ever ever after. fikir punya fikir dan fikir.. kenapa perlunya kawan?? persoalan yang susah na dijawab. mengikut para-2 ulama yang bijaksana kawan tempat kita share problem. mak pulak bagi pendapat.. kawan tempat kita bertanya. kalau tak dapat jawab soalan tanya je jawapan terus. hihi. lawak betul mak aku nih. Ahah. tapi  susah kan na dapat kawan yang betul-2 baik. bukannya senang na cari kawan yang baik dan bukan senang juga na jadi kawan yang baik. betul tak?? kawan baik adalah kawan yang sanggup tolong kawan dia dalam kesusahan. perlu ke jauhkan diri daripada kawan yang bodoh kurang pandai?? tak patut kan?? macam mana nak pandai kalau tak de orang na tolong. ye tak?? tak perlu la sombong segala. ilmu bukan ke patut dikongsi. kadang-2 kawan yang baik juga dalam diam tak suka kita. lagi sekali. perlu ke kita jadi macam tu kalau kita kawan yang baik?? yes.. lurus pada titik.. aku ada kawan. dulunya rapat tapi sekarang agak renggang. tak tau kenapa?? busy mungkin. tapi jawapan tu boleh diterima akal ke?? tak!! sebab kat sekolah hari-2 jumpa. busy buat apa?? tak tau la!!! ohh lupa. dia dah ada kawan baru yang mungkin lebih baik daripada aku. *semestinya. huhh~ kenapa dia berubah?? tak tau!!! ataupun aku yang dah berubah?? pun tak tau!!! aisehh aku tak kenal kau **** yang dulu. kau lain. kenapa?? tak tau!!! yeah naik form4 kita terus tak betegur kan?? kita dah tak balik sama-2 lagi. kita dah jarang berbual. kita dah jarang main khidmat pesanan ringkas. sekarang aku dah susah na tengok kau senyum kat aku. huhu. tak pe... mungkin aku salah sangka je kot. aku harap kau bukan apa yang aku fikirkan..aku tak nak salah tafsirkan diri kau. aku tak nak hilang kau **** aku bukan tak nak tegur kau. aku takut kau memang dah bosan ngn aku kot. kau jawab soalan aku pun macam na tak nak je kan?? tak pe. aku diam. cuma aku na tanya kita kawan kan?? kan?? kau kawan aku kan?? hie.. aku tak kesah kalau kau buat aku macam mana sekali pun. kau tetap kawan aku yang comel =)

Isnin, 21 Februari 2011

I'M SORRY

eheh da lama tak menghupdate blog. biasa la sekarang asyik busy je. tak ada masa. tapi hari ni macam teringin pulak nak manaip. biasa la hati kurang tenteram. huhu. kenapa?? hmm ada seorang makhluk ni pandang aku lain macam je. tak tau lah kenapa?? aku ada buat salah ke?? kalau tak puas hati ke bgtau lah. bukan aku makan orang pun. perlu ke kita bermasam muka hanya sebab "dia"?? rasanya tak kot. jangan lah dengan hanya masalah korg-2 nih kau libatkan aku. sumpah aku tak tau apa masalah korg-2 nih. rasanya aku tak pernah tau antara kau ngn "dia".. sudahlah.. jangan hanya kerana masalah kecik sebesar zarah korg nak perbesar2kan. bukan ke lebih elok kalau korg-2 duduk bincang baik-2. tak perlu maki hamun segala. korg bukan ke dah lama kawan?? tak baik tau putuskan hubungan yang dah lama terjalin. ceh ayat!! hihi. teruskan lah berkawan. tak ada sebab aku na marah kalau korg nak kawan sekali pun. bodoh la aku nih kalau na halang orang berkawan. gila ke pe?? tapi kan kalau kau rasa aku penyebab korg-2 nih tak bertegur sape aku mintak maaf lah *ikhlas dari lubuk hati paling dalam. maaf sebab rosakkan hubungan korg. maaf kalau aku menganggu korg. aku manusia biasa yang tak lari daripada kesilapan. i'm sorry for my mistake,,i'm sorry for everything.. im sorry i'm alive..

Isnin, 14 Februari 2011

SUKAN

esok cuti!!!! hooorayyy!!! chop-2 sebelum tuh na wish Tykowt lu. HAPPY BIRTHDAY !!! haha semoga kau makin comel daripada sekarang. ahahA! fuhh~ penat seh baru balik latihan sukan!! aiyoo pdhl lama lagi nak sukan. cikgu sibuk na buat latihan cepat-2. haha. sekarang setiap hari aku boleh dikatakan busy. hari Isnin ada latihan sukan. Selasa bertugas kat library. Rabu ngn Khamis kawad. Jumaat?? TIDUR!!! haha. tadi time latihan syok gila kot. kali ni aku bawak cousin aku. na buat macam mana?? kat rumah xde orang. dia ni kecik lagi xkan nak tinggalkan dia sorg-2 pulak kan?? sampai je sekolah semua pelik ea tengok aku bawak budak kecik?? apa seh..?  haha aku tau kenapa korg pelik. aku kan xde adik. tiba-2 aku bawak budak kecik kan kan. hAha!! ok tutup cerita pasal budak kecik tuh. lupakan. hukhuk. masa lempar cakera ceh bersemangat gila kau syam!! sampai 3 kali kau try. nasib kali ke-3 kau dapat. ahaha. then cikgu tanya siapa lagi yang agak-2 boleh?? haihh mulut aku ni tiba-2 bole sebut nama k.Anna. kahkah. sorry ye. ehh tapi ok pe?? kan?? i know you can do sis!! dah habis buat lempar cakera. buat lompat tinggi pulak. perhh serius aku memang takut gila seh. haha pernah suatu masa dahulu.. grr xna cerita. sangat-2 memalukan. heheh. tengah syok-2 tengok dowg lompat-2+ketawakan dowg walauweh!!! k.Anna paksa aku buat. gilo.. xna-3!!! tapi dia paksa jugak. huh~ balas dendam ye kak?? hoho xpe-2. first time cuba xlepas. malu nya ==' kali ke 2 pulak try. guess what? haha aku lepas seh!!! thnx k.Anna bagi semangat.. haha suka gila.. ok lepas nih kalau ada apa-2 buat je lah. xna malu lagi!!! huhu yeah!!! belum cuba belum tahu kan?? ok sampai sini je. penat suda.. daa~

Ahad, 13 Februari 2011

FORGIVE AND FORGET

Ramai orang cakap kalau ada orang buat salah kat kita just forgive and forget. tapi bagi aku grr.. sangat-2 susah untuk lupakan. hincek A tolonglah jangan ganggu hidup aku lagi. boleh tak?? aku da maaf kan kau. cuma aku tak boleh lupa. A,, aku tak boleh lupa apa yang kau buat. dengan cuma perangai kau aku hilang 2 kawan yang rapat dengan aku. first sekali F. kau tau tak??? dengan hanya gurauan kau yang melampau F terus tak tegur aku lagi tau. yes. dia memang lembut tapi agak-2 la kalau na bergurau pun. jangan sampai sakit kan hati dia. kau tau??? aku dah tak rapat lagi dengan dia!!! kenapa mesti aku yang kne?? aku pun tak tau. tak pe aku still boleh bersabar lagi. second pun F jugak. kenapa??? kau tak faham apa masalah kteorang tiba-2 kau masuk campur. kau salah kan F. haishh apa ni?? siapa yang kne marah?? aku tau!!! then sekarang kau pulak yang baik ngn dia. nta-2 dah ****** kot ngn dia. xpe la. apa aku kesah?? aku rimas dengan kau. wahai A tak perlu lah mcj-2 aku mintak maaf lagi. aku dah maaf kan kau. aku bukan benci kau. aku tengah try na lupakan apa dah jadi?? haa lepas ni tak payah la mcj+call+mizkol aku lagi. aku bukan kawan yang baik. nanti aku sakit kan hati kau lagi. nanti aku marah-2 kau lagi. nanti kita gaduh lagi. aku tak nak semua tu jadi lagi. faham?? harap kau faham la. kalau tak faham kau mintak amoi-2/minaci kat sebelah kau translate. ok. bye.

Sabtu, 12 Februari 2011

LARI !!!

penat!!! tadi kat sekolah ada merentas desa. tak tau tahun ni berapa kilometer?? dah 3 tahun tempat yang sama. tup tup tahun ni pon tempat yang sama. aiyoo tak ada tempat yang lain ke?? bosan seh. mula-2 ingat nak lari dengan Ain and Jeha. almaklumlah aku kan tak kuat lari. hihi. so aku pilih lah orang-2 tak kuat lari untuk berlari sama-2. haha ayat ==' hadoiii penat aku menunggu mereka-2 ni lari. haihhh aku tinggalkan je lah. jahat kau syamira!!! thennn jumpa pulak diana,huda ngn mira tengah jalan. eheh. cakap dengan dia nak lari sama-2. dann sekali lagi aku tinggalkan mereka-2 di belakang. ceh konon kuat lari. hampeh la kau syam!!! xdapat jugak kertas check point tuh. haha. lepas tu lari punya lari dah penat aku jumpa nurina ngn dayah. heheh. haa kali ni aku pulak ditinggalkan. kesian tau tau aku lari sorg-2 je. haha. ehh tapi sekejap je sorg-2. lepas tu lina ngn mira teman aku. adehh time-2 macam ni pulak perut na buat hal. aisehh kecoh kau perut!!! xpe-2 aku masih mampu lari lagi. bersemangat gilo!!! hoho. hmm sedih seh lina ngn mira tinggalkan aku pulak. haishhh nasib baik ada Aqilah sayangggg tau!!! huhu. lepas je restoran wahida dah tak larat lagi dah na lari. pancit sudaaa!!! jalan je lah. buat pertama kali aku dengan aqilah sama-2 masa merentas desa. dah 3 tahun aku idamkan saat-2 macam nih. haha gila -,-akhirnya sampai jugak ke garisan penamat. ok. ayat melampau lagi. haha. sampai je hanya dapat sebotol roti ngn sebungkus air. haihh teruk betul penjodoh bilangan aku lately nih ==' yeahh~ tengah penat-2+tak cukup nafas+sakit perut cikgu pulak suruh duduk kat tapak perhimpunan. what the?? dah la panas boleh tak?? huh sob-2. dah la tuh boleh salah orang pulak. malu sehhh.nta siapa menang pun aku tak tau lah. malas!!! bukan aku menang pon.. wah!!! tiba-2 aku nampak Amirul dengan DSLR dia. bapakk gila comel.. haha.. nikon seh.. eheh. cun-2. xpe-2 nanti kalau aku dah kaya aku beli 10 tau. hahaha. nasib baik balik mok amek. kalau tak satu keje lagi aku na menapak balik rumah. huh~ penat-2. okla badan da melekit-2 plus busuk yang teramat. sampai sini je. na bersiram. hihi daa~

Khamis, 10 Februari 2011

SEMALAM PUNYA CERITA !!!

gedebak gedebuk gedebik!!! kesabaran amat diperlukan di sini ye. semalam time chemist bebudak depan aku nih memang na kne belasah ngn aku agaknye ye?? ehh syamira kau kuat ke?? grr ==' betul-2 menguji kesabaran aku. wahai AKMAL yang comel kenapa kau main simbah-2 air kat depan aku?? xpernah tengok air ea?? first time?? habis buku aku basah tau!!!! xpe aku boleh sabar lagi =) IDDIN!!! kau lagi teruk!!! xpe aku masih bersabar lagi =) IZZAT!!! kenapa kau amek calculator aku xpulang-2. aku pon na buat kerja jugak. IZZUL!! IDDIN!! AKMAL!! sebab-2 korg-2 ni lah aku terpaksa duduk sebelah kau IDDIN!!! geramnye aku!!! tolong lah jangan berperangai macam budak-2 boleh x?? hishhh aku na belajar pon xtenang!!! huhh~ petang pulak ada latihan kawad. first time tuh. agak kekok+malu+penat.. tapi hmm ok lah. best jugak. ok mata pun dah xmengizinkan na type panjang-2. sampai sini je lah luahan kegeraman aku!!! satu hari nanti aku keje kan korg pulak!!! haha =D

Selasa, 8 Februari 2011

HAPPY KE??

syamira..anda seronokkah hari ni?? haha. aisehh dah ketawa ofcozla happy kan?? kenapa?? kihkih. ada orang belanja la harini. huhu. siapa?? haa ni dia

jam baru ye p.cik??
hahaha. mentang-2 aku xboleh makan coklet lagi kau ejek-2 aku ye. xpe-2 sabo syamira. heheh. btw thnx lah belanje segala-2 nye ye. aku xmintak pon. ahaha. kalau rajin belanja lagi ekk. ==' grrr.. xmalu!!! thnx lagi sekali sebab kau buat pipi aku tegang harini. kau buat aku senyum macam kambing harini. dannn aku buat kau malu harini. hahahaha =D padan muka =p

Isnin, 7 Februari 2011

WHAT??

assalamualaikum pembuka bicara. ehh apasal kau baik pulak arini syamira oii?? haha. ok semalam berani mati ajak mak pegi klinik sebab perut aku dah sakit gila!!! xtahan suda. ye selama ni aku sakit aku diam je. huhu. lepas isya' terus pegi klinik. mak oiii ramai gila orang. haihhh mesti lambat. dah la belum iron baju lagi. xsusun buku lagi. hadoiiii.. wah!!! bedebar-2 aku bila masuk bilik dokter tuh. jeng-3 then aku terangkanlah yang aku ni asyik sakit perut je. dan dokter tuh suruh pegi check tuthhhh. heheh. tbe-2 dokter tu cakap aku ada ********.. WHAT???? tapi belum sure lagi sebab belum check darah. serius sedih gila weh.. =''( balik terus melalak tanpa henti. lepas ni no more mcd. no more kfc. no more coke!!! walauweh!!! whoo takut aku. xpe Syamira kau mesti kuat. chaiyok!!! senyum =) xperlu kata apa-2.

Jumaat, 4 Februari 2011

EPISOD MALAM SEMALAM

hoiiii cerita gila lagi.. haha. semalam after maghrib aunt ajak pegi makan luar. wah!!! makan besar la aku. punya la jauh tempat makan tu sampai ke pasar larkin huishhhh. tapi bukan kat PASAR larkin tau kteorg makan. haha kteorg makan kat PLAZA larkin. tettttt kedai dah banyak tutup. helo?? baru pukul 8.30 ok?? grr hajat aku na makan chicken chop tidak kesampaian. last-2 makan la mee rebus stulang. xpe lah janji kenyang kan?? heheh seperti biasa lepas je makan perut aku akan buat hal. ok tu memang kebiasaan. then aunt tanya na ke mana lagi?? dengan pantas dan tuntas mulut aku yang gatal ni cakap na pegi Danga Bay. wehh da lama xpegi tu. hihi. wah aunt aku memang ROCK la!!! sanggup ikut kemahuan ku. haha. plan pergi sana just na amek-2 gambar je. yela scenery kat situ kan cantik-2. tiba-2 nampak ada train cantik whooo. eheh. alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. hahaha. terus pegi kat kereta buat muka 1sen mintak aunt duit sebab na naik kejada tuh. HOHO. kejap lagi ramai ea orang?? haishh terus batal niat na naik train yg comel tuh. huhu. lpstu kteorg pon sewa la basikal kat situ. best gila boleh x?? haha hampir semua org aku na langgar. yela selama ni aku naik basikal pegang hendal. tapi kali ni pegang stering tau!!! haha DAHSYAT!!! haa see
 keh-3. syok gila!! wahh da boleh bawak kereta la aku cmni. ehhh xboleh lom cukup umur. hihi. xpe-2. hishhh memang best gila la. aunt lepaskan kteorg pegi mana-2. haha. tapi agak risau la sebab da la ramai orang. jalan 2 org je. hmm btw,, thnx aunt belanje. huu... muahhhh-3. lain kali kita pergi lagi ok ok.

Khamis, 3 Februari 2011

HARI NI DAN SEMALAM

ok sangat la gila kau syamira da la xsiap homework ada hati na jalan-2?? tapi na buat cmne bosan kan dok rumah?? xde kawan,, ketawa sorg-2,, cakap sorg-2, buat keje sorg-2 haihh segala nye sorg-2 lah?? mane yang lain? hmm .. pe lagi koje la oiiii... xkan aku na berbual ngn budak-2 ni kot?? paham ke dowg masalah aku?? haha. semalam ikut la mak cik balik rumah dia. huhu saje-2 jek. da lama xjumpa k.sara my musyuk-2 comel n bam-2 tuh. haha kalau peluk sedap whooo.. heheh. malam-2 pon kteorg sempat pegi belanja tau tau. haha. biasa la dapat m.cik yg ROCK!!! sgt best. haha. sampai je rumah biasa la aku kan?? terus menuju ke ruang bersantap. heheh. thennn,, aku pon lepak-2 + tebongkang + guling-2 (cm dalam cerita hindustan tuh) kat depan tb. haha. xtau malu betul kau mira!!! tepat jam pukul2 k.sara terus tutup tb lol!! what the... baru pukul2?? ape nih malam masih muda. haha. xpe la. i faham. heheh. esok na keje ye kak?? ok hari ni pagi kau bangun lambat mira!! pe nih pukul 11 baru bangun?? xsenonoh*opss mnx maaf cikgu kamarul copycat ayat cikgu pulak. hihi. tbe-2 angin rajin aku datang. bangun-2 terus wat add math ea?? bagus-2. teruskan. dan sampai sekrang gua masih belum mandi lagi. ada bau x?? xkan!! jangan na menipu!!! ehh cik Aina goreng kentang la. hihi ok-2 i na makan dulu daa~

Rabu, 2 Februari 2011

10 FACTS ABOUT ME!!

hey!! hye!!! hola!!!
ramai orang salah tafsir kan diri aku!!!
marah ni!!!
hahaha. meh aku ceritakan tentang  ape aku suka/xsuka

1.kuat makan
yeah tht's me whoo!! sebab tuh badan besau yoo. haha tgk ayah la weh.

2.chocolate addict
ye!! aku suka gila makan coklet. coklet kan manis =) kalau tension makan coklet. kalau mak xmasak makan coklet. kalau bosan makan coklet. kalau buat homework makan coklet. hihi. mintak-2 dijauhkan la penyakit diabetis. huhu. serius xboleh stop makan coklet!!! mesti makan.

3.I love to make people laugh even if i look stupid =='

4.xsuka bermusuh
hey!!! gila. xbaik tau bemusuh-2. kalau de musuh pon musuh dalam pelajaran la. hihi. ehh ape nih na bmusuh-2. tolonglah. macam xmatang je!! sape yang xsuka aku tu xpe la. DO I CARE?? =p hidup sementara je kot. so layan la orang sebaik mungkin selagi kita ada peluang.

5.hati tisu
hahaha. boco rahsia. haa aku xboleh kne marah sikit. mesti sedih dia melampau-2. xtau kenapa??
ikut perangai sape pon xtau?? jangan kacau aku bila aku tgh sedih. jangan datang pujuk aku bila aku sedih. sebab ni akan buat aku bertambah sedih. aku xsuka org tengok aku sedih. aku suka orang tengok aku senyum dan xperlu kata apa-2. haha

6.xpandai pujuk orang
haa ni lagi satu masalah aku dan aku pun xtau apa punca masalah ni. hihihi. makin aku pujuk makin sakit hati orang tuh. ehh ayat aku kasar sangat ke?? haha sorry la ek...

7.xsombong lah!!!
hey sape yang xkenal aku tu jgn la cakap aku sombong ea. haa biasa la. aku kalau orang xkenal malas na tego. aku kan pemalu ==' hihi. mintak maaf la bagi sesiapa yang aku xlayan tu. n sesiapa yg tbe-2 IM aku kt fb sorry kalau xlayan. haha malas na jawab soklan bodo korg tuh. sape name?? org mane? hello!!! kat info tu kan da de. wat pe na tanya lagi?? apa guna ada info. hishhh xfaham

8.minat kucing
hie ni haiwan mmg aku suka gila!!! sayang sgt-2. xkira la kucing siam ke?? kucing parsi ke?? kucing m'sia ke?? janji kucing!!! tapi kalau kucing xde bulu sorry la. xlayan. haha.

9.I prefer to be alone most of the time
haa ni pelik. tp memang benar!!! aku xgila tau. tp duduk sorg-2 lagi tenang kot. xde orang kacau. na buat cmne?? kat rumah pun xde sape na ajak berbual. cakap lah sowg-2 kan kan?? mak asyik penat. ayah asyik na tengok tb je!!! haishhh..

10.cerewet!!!
semestinya =)

Isnin, 31 Januari 2011

MOOD BERSEPAH !!!!

Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, xmandi, makan roti, minum susu~ ahhhH!!! tidur aku diganggu lagi!!! kenapa?? kenapa?? tolonglah bagi aku ketenangan. tolonglah bagi aku tenang di alam aku sendiri. sekejap pon jadi lah. huh -,- hmm aku pon xtau la kenapa ngn mood aku hari ni xsesejuk seperti suhu kat luar sane. lps je on9 FB terus mood besepah. na kata xcukup tidur xkan la sampai macam ni kan?? hoiii syamira siapa suruh kau tidur pukul4 pagi. hishh suka hati aku la kan??!! grr ouh tidak!!!! xtenang aku duduk kat rumah. ke hulur ke hilir. na makan pon xde mood lol! last-2 pe lagi?? terus siap-2 na kuar dari rumah. ke mana?? haa pergi rumah Daya lah. sampai je rumah dia,, terus becakap tanpa henti. haihh xtau la dia ni faham ke x?? hope kau faham la kan =) hihihi. then tbe-2 dia ajak wat homework math. rajin gila dia nih!! tapi aku buat 1 soalan je. serius mood aku xok lagi sampai soklan punya senang pon aku xboleh jawab ==' grrr.. "daya, jom kita pergi taman.." fuhh~ nasib daya faham perasaan aku time nih!! kau memang terbaik daya!! mana xnye. sanggup teman aku jalan tgh-2 hujan nih. thnx daya. kalau demam tanggung sendiri ea. hihi. tapi kesian betul lah kau. aku macam na xna je layan kau. sorry k daya. aku xde niat pon xna layan kau. cuma kepala otak aku tengah berserabut sangat. nanti kte pergi jalan sama-2 lagi ea. cakap la selagi kau boleh bercakap. aku layan~

Ahad, 30 Januari 2011

GUNTING OR POTONG??

hola~ hihi hari ni bumi menangis. dari pagi sampai ke malam xbhenti2. sejuk tau. dan di awal-2 pagi ahad yang mulia punya la syok tidur mimpi yg indah-2 belaka tiba-2 diganggu dengan suara huhh -,- "dik mira bangun. na pergi rumah p.ngah ni" ahhhh!!! kacau betul la!!! baru plan na bangun lambat hari ni. hishhhh. nasib baik cuti seminggu tau. so ada chance la na bangun lambat lagi. hihi. dengan muka beserabut pegi la menuju ke kamar mandi untuk bersiram. cewah!! act aku xtau na pergi rumah p.ngah buat apa?? haha. seperti biasa aku akan pakai tshirt dengan seluar jean. sampai je sana aku tengok whoaaaa ramai gila org boleh x?? waduhh kenapa semua pakai baju kurung?? then,, aku tanya mak aku apa sebenarnya yang telah berlaku?? haha. laa rupanya ada potong jambul. grr malunya ==' da lah pakai jeans lpstu aku kene amek gambar masa baby ni nga potong jambul. hishhh xsenonoh nye pompuan. orang pergi kenduri pakai baju kurunglah!!! tapi na buat cmne dah mak xbgtau kan?? bukan salah aku. tapi sedikit kepelikan lah.  kan orang gunting rambut baby tuh kenapa orang panggil potong?? nyiahaha agaknye orang dulu-2 dia punya sistem bahasa xbetul kot. haha. ataupun aku yang xfaham?? haishhh xtau lah. pape pon aku akan cari jawapan untuk soalan aku. hihi. ok sampai disini sahaja. daa~

Sabtu, 29 Januari 2011

KEPENATAN + KESEDIHAN

toink-3. heheh. hari ni ada gotong royong kat library. mak oiii terbangun lambat pulak!! 7.46. start pukul 8. haishhh.. ada berapa minit je lagi?? fuhh~ nasib baik abang K xpergi keje lagi. haha abg K!!! tolong hantar mira pergi sekolah!!! huhu. sampai je tgk dowg tengah susun buku. walauweh!! banyak giler seh!! penat woo.. sehari pun xcukup.. u see!!!


haa banyak kan?? serabut kepala otak aku tgk buku-2 besepah nih!! ehh susah tau na kemas buku ikut no. lagi-2 perut tgh lapar kan. hihi xsempat breakfast tadi. aduh sabar ye perut. jap lagi kte makan ok ok?? *bbrape jam kemudian. jeng-3. cikgu bawak nasi lemak. adeh. susa la cmni. confirm aku sakit perut lps makan ni. haha. mane xnye. pagi-2 da makan nasi. perut aku ni gedik sikit. bukan sikit. banyak!!! then tbe-2 hincek abg mcj bgtau member dia meninggal. ouh sgt-2 terkejut. tapi xkenal pun siapa?? apa yang aku boleh buat cuma mendoakan roh beliau dicucuri rahmat. amin.. tetttt tbe-2 hincek abg na merajuk. kenapa?? mengapa?? haiii haku pon xtau lah. na dtg bulan kot. hmm.. sorry. aku xpandai pujuk orang. kalau aku buat salah bgtau. aku bukan nujum pak belalang yang boleh tau pe masalah kau. aku manusia yang serba kekurangan. aku mintak maaf kalau memang aku yang salah. maaf kalau aku xdapat ikut kehendak kau. hey pape pon thnx bagi coklet



sedap =).. hie.. thnx again.. nanti na lagi besar tau tau.. ahaha =D ok daa~

Jumaat, 28 Januari 2011

AN UNFORGETTABLE MOMENT

19-23 Jan 2011 youw ni tarikh keramat bagi aku. cewah poyo gila seh kau syamira!!! haha. tettttt. ok 19hb, Rabu. wah!!! time sekolah dah xingat pe dah!!! mood cuti mari. xsabar na balik. xsabar na fly tinggalkan JB. xsabar na lari daripada segala masalah. huhu. lepas je cikgu  khatijah suruh kemas buku dengan pantas jari-jemari mendail nombor mok suruh amek. haha. malas na jalan kaki punya pasal. kantoi bawak phone pegi sekolah ==' sampai je rumah campak beg campak stokin campak segala nye terus ke dapur. huhu xsenonoh nye ank dare!! tbe-2 k.ja call. walauweh dia na amek. ceitt dah la xpack barang lagi. haishhh pe lagi sumbat je la pape yang patut kat dalam beg tuh. ouh nasib baik balik kampung dulu. boleh la mandi kasi wangi-2 sikit =) aHaha! ok dalam pukul 4.20 gtu da btolak pegi airport. awal gila boleh x?? pdhl flight pukul 8.30. mungkin na mengelakkan kesesakan kot. kihkih. lama kot duduk kat situ. perut pon da berlagu. pe lagi ajak la k.ja pegi makan. huhu. ehh aku habis makan awal lah. ok tu mmg perkara biasa. sementara tunggu dowg ni bersantap aku pe lagi?? kuarkan hincek Snap. tadaa~ lihat pe yg aku snap

ucu bihot =p
pokten


ehh sudah-2 nanti full memory aku. nanti eh kita snap-2 lagi. huhu. habis je makan terus check in. ehh sempat lagi budak kecik nih berposing


sudah dik nti ucu mira nye batery habis. hukhuk. tepat pukul 8.43 flight belepas. huhu ehh pramugara kat situ banyak handsome lorh!!! hihi. da-2 syamira jgn gatal. >.< haa lps 1 jam 20 minit akhirnya sampai juga aku di Sarawak bumi kenyalang!!! mak oii lengang gila jalan kat sini. utk pengetahuan anda di sini pukul5 semua kedai dah tutup ok. hakhak. then kte orang terus pegi ke?????


haa itu dia hotel tempat aku tidur 4 hari nih. sangat cantik bilik dia!!! huhu.


*****

 wokeh. hari ke-2 pula. ke mana ye?? heheh. sesudah subuh aku besiap. besemangat nih!! first kteorg pegi breakfast lu. yela xkan terus-2 na pegi jalan pulak an?? mane syok weh!!! hihi. tengok aku makan pe je??

roti telur je!!! huhu. cukup lah tuh. then tiba-2 eiii kau memang betul-2 spoil kan hari aku la!! kenapa??? kenapa harini?? kenapa?? aku xfaham ngn kau. kenapa tiba-2 na marah?? kau xpena macam nih!!! hishhh second day memang mood aku besepah!! xna citer. xsuka-2.

*****

lupakan hari semalam mulakan harini. haa ok sikit dah. =) jeng-3 harini pegi melawat orang hutan. hishhh macam xde tempat lain je kan uncle pian na bawak kteorg?? tempat nih jugak... -,-




pape pon ok lah. huhu. merasa jgk masuk hutan kat Sarawak nih. hihi. hari ke-3 xbanyak jalan. lepas je balik dari matang ni terus lepak kat bilik. haa petang sikit pegi shopping!!! yela na belikan hadiah utk kawan-2 kat JB tu. huhu. wahh rambang mata seh. banyak gila benda na beli. last-2 ni je yang aku beli


banyak kan? hahaha. ok malam ni aku na g makan sea food. habis la aku. da la xbawak ubat. lps tu ada hati na makan makhluk-2 ni. hishhh. time cari meja tbe-2 jumpa pulak ngn uncle sarep!!! haha ehh meja sebelah dia kosong. sah-2 la utk kteorg kan kan?? aHaha!!! sorry uncle kacau uncle nga makan. haha! na wat mcm mana?? sape suruh makan kat sini?? wehh lpstu meja sebelah lagi pramugara yg aku jumpa hari tu. walauweh!!! kenyang terus aku!! sempat amek gambar dia senyap-2. hukhuk



opss sorry brow!!!
alaaa xbape jelas lah. haha. almaklumlah gambar curi. hihi.

*****

pejam celik pejam celik da hari terakhir aku kat sini. huhu sedih seh!!! awal-2 pagi da keluar menuju ke Sarikin yg terletak di sempadan Kalimantan. hukhuk. agak syok la sebab barang kat situ agak murah. tapi banyak seh mamat-2 endon!!! seram aku na jalan. 3 jam kot kteorg kat sane shopping. ahaha. memang best!!! ok. malam pulak aku dinner kat rumah kawan k.ja. wah m.cik ni masak sedap wooo. hihi. then driver dia bawak kteorg jalan-2 malam tuh. hihi. sempat amek gambar ngn dia. huhu
cek pis jgn mara haa~

tadaaaa~~

haha suda-2 cukup-2!!! hey uncle shuk thnx belikan baju!! haha. kalau mira datang lagi jgn lupa belanja makan pulak wokeh?? haha. dah penat jalan balik la hotel. tapi aku xbuang masa aku dok dalam bilik. ehh aku da kemas beg. so bole la jalan-2 kat bawah kan?? nikmati udara sarawak saat-2 terakhir. hihi. cam na mati je plk. pukul 12 baru naik dan tido~~

******

huaaaaaaaaa!!!! xna balik!!!! na dok sini!!!! xna balik JB!!! xmau-2.. tapi na wat cmne?? terpaksa jugak balik. homework dah menanti. esok sekolah. baju xiron lagi. duh!! penat seh.. xkan la na ponteng lagi kan?? ye-3 saya balik. gud bye SARAWAK =''(. nanti mira dtg lagi ok-2?? muaahhh-3


pegi 1 troli balik 2 troli




BYE!!!!